Waanzinnig vervolg op Zeis!

daniek-blommesteijn daniek-blommesteijn
25 mrt 2023

Wat een geweldig boek is dit tweede deel. De wereld is zo ontzettend goed opgebouwd en ondanks dat het een dik boek is en alle lijntjes weer moeten worden uitgezet, leest het als een trein. De personages worden verder uitgediept en nieuwe personages komen erbij, wat het erg interessant houdt en je je blijft afvragen wie welke rol gaat spelen. Je leest ook stukken vanuit de Cumulus, wat hem toegankelijker maakt en meer menselijk bijna. Ik heb zo ontzettend genoten van deze wereld dat ik ervan baal dat het uit is. Ik heb gehuild op het einde van het boek. De spanning wordt zo goed opgebouwd en eigenlijk wil ik zo snel mogelijk doorlezen om te zien wat er nu gaat gebeuren. Ik vind de thema's die naar voren komen ook heel goed en gelaagd. Het boek zet je echt aan het denken vind ik over de dood, eindigheid, de mensheid en wat we onszelf eigenlijk aandoen. Het boek laat je afvragen of zelfs een AI systeem wat de wereld perfect maakt, de mens kan beschermen tegen zichzelf. Als er meer dan vijf sterren waren, had ik die gegeven! Kortom, echt een heel goed vervolg op Zeis en een uniek verhaal!

Meer recensies van daniek-blommesteijn