een afronding van een verhaal

Danielle 12 november 2023
Het geschreven woord.

Voor de leesclub de boekenreizigers mocht ik deel 3 van de geloofsbrieven lezen van de schrijver Andrej Verhoeks. Dit boek heet: Het geschreven woord.

De eerste 2 delen heb ik ook al voor de leesclub mogen lezen en zijn echt wel noodzakelijk om te lezen voor je het 3e deel gaat lezen.
Ook in dit verhaal speelt de geschiedenis van de geloofsbrieven een rol. Susan is terug in haar ouderlijk huis in Zevenmare. Ze komt erachter dat er in het dorp meer aanwijzingen zijn dan dat ze in eerste instantie dacht. Hiermee gaat ze samen met Bartilo en Cato verder in de zoektocht van het Broederschap en de Tempeliers.
Ook nu weer is deze zoektocht niet geheel zonder gevaar en komen ze weer voor diverse keuzes te staan. Ze gaan via het heden naar het verleden om achter de waarheid te komen. Maar ze zijn niet alleen in deze zoektocht en worden weer behoorlijk tegengewerkt.

In deel 3 van deze reeks merk je echt dat het verhaal tot een einde gaat komen. De personages zijn eigenlijk wel uit ontwikkeld en je weet een beetje wat er kan gaan komen. Dat wil niet zeggen dat het een slecht boek is of dat het allemaal heel erg voorspellend zal zijn. De schrijver heeft zeer zeker zijn best gedaan om een mooi verhaal neer te zetten en je hier weer in mee te nemen. Ook weet de schrijver het zo te brengen dat je met regelmaat even op het verkeerde been gezet wordt.
Ik vond het ook erg filmische geschreven en kom me de omgeving waarin het zich afspeelde goed voor de geest halen.

Het boek leest vlot en is niet met hele ingewikkelde termen of taal geschreven. Het is geen boek wat je overhaalt het ene of het andere te geloven maar je meeneemt in een goed verhaal. Nogmaals wel de aanrader om te starten met deel 1 van deze reeks.
Deel 1 De geloofsbrief
Deel 2 Het ongeschreven woord