Boeiend onderwerp
Zee, nu snijdt een interessant onderwerp aan: de gevolgen van een plotselinge zeespiegelstijging. De manier waarop je dit als lezer in het begin mee beleeft, bijna vanuit een soort vogelvlucht boven Nederland waarbij steeds plukjes van gebeurtenissen de aandacht krijgen, maakt het boeiend maar schept tegelijkertijd een soort afstand waardoor het moeilijk is om echt in het boek opgezogen te worden.
Overigens biedt het handelen van de overheid in een dergelijke crisis, “na corona”, wel veel herkenning en heeft het naast de maatschappijkritiek ook iets humoristisch.
In het tweede deel volgen we juist wel drie personen, maar daarbij had ik wat moeite met de soms weinig toegankelijke overpeinzingen.
Het voelt uiteindelijk alsof er iets te veel in het boek zit, en dat is zonde omdat de kern boeiend en urgent is.