GEWELDIG (Daddy Nyktos :)))

Deboekplotter 23 juli 2024
Schaduw in het Vuur is het eerste deel in de Flesh and Fire serie en man… wat vond ik dit een leuk boek!! Jennifer L. Armentrout weet ook met deze serie fantastische personages neer te zetten en de emoties zó goed te beschrijven! Ik heb echt genoten, maar er waren wel een paar puntjes waardoor ik dit boek helaas geen 5 sterren kon geven.

Laat ik eerst beginnen met het feit dat dit verhaal echt de tijd neemt om alles uit te leggen. Begrijp me niet verkeerd, dat vind ik fijn, maar voor mijn gevoel kwam het verhaal na 200 bladzijdes pas echt op gang. Soms wordt er iets te veel herhaald en las het even sloom.

Ook vond ik de meeste side-characters summier beschreven. Wanneer Sera hen voor het eerst ziet, wordt er even een korte beschrijving van hun uiterlijk gegeven, maar in de verdere dialogen is daar verder geen aandacht voor. Dat vond ik jammer. Ik ben een beelddenker en vind het fijn als er zo nu en dan even de haar- en oogkleur wordt herhaald. Dán kan ik de scene pas echt goed visualiseren.
Het einde van dit boek – geen spoilers hoor! – vond ik ook een beetje voorspelbaar. Natuurlijk is Sera bijzonder – dat komt ook vaak voor bij een hoofdkarakter – maar ik werd niet weggeblazen, terwijl ik dat bij de From Blood and Ash serie wel had. Dat kwam misschien ook wel door mijne hoge verwachtingen door verschillende recensies en door BookTok, maar ik ben zeker benieuwd naar deel 2!

Oh, en laat ik vooral Sera en Nyktos niet vergeten. MAN, wat zijn zij een leuk koppel!!! Wanneer ik de dialogen tussen hen las, lachte ik vaak mee en ging mijn hart nog sneller kloppen dan het bij Casteel al deed over het feit dat Nyktos echt zó charmant, vriendelijk en … onervaren is. Ik weet het niet… daar heb ik gewoon een zwakte voor. En knappe oergoden met lang haar? YES, I WANNA MARRY YOU!!!!

Kortom vond ik Schaduw in het Vuur een erg leuk boek! Ik kijk ook zeker uit naar de volgende delen, want er komen er nog een heleboel aan!

Meer recensies van Deboekplotter