Prachtig einde!

Demi Stein 25 augustus 2020
In "Val en Verlossing" gaan we weer verder in het verhaal over de Lichtheerser Alina. De Duisterling regeert nu vanaf zijn schaduwtroon, Alina wilt er alles aan doen om dit te stoppen.

Alina is echter verzwakt en verstopt onder de grond. Ze kan niet anders dan de hulp aannemen van de Apparat, een man waar ze niet al te beste vrienden mee is. De volgelingen van de Apparaat zien Alina als een god en aanbidden haar. Alina wilt echter geen heilige zijn.

Aline wilt op jacht naar de Vuurvogel en opzoek naar de prins, waarvan ze niet eens weet of hij wel in leven is. Hierbij heeft ze echter hulp nodig dus moet ze nieuwe bondgenootschappen sluiten.

Tijdens haar zoektocht weet ze steeds meer geheimen van de Duisterling te ontrafelen en begint ze de mysterieuze band met de Duisterling beter te begrijpen. De enige oplossing om Ravka te redden is door de vuurvogel, de laatste versterker, te vermoorden. Dit is hét plan, totdat alles verandert. Kan Alina deze verandering en de consequenties hiervan aan?

Wederom een geweldig Fantasy verhaal vol met spanning!
Daar waar ik "Dreiging en Duisternis" wat saaier vond, maakt "Val en Verlossing" alles goed. Vanaf het begin is het spannend en dat blijft het hele verhaal.

De hele tijd vraag je je af, wie zal deze lange strijd nu uiteindelijk winnen. Zal het Alina zijn, of toch de Duisterling? Leigh Bardugo weet het hele verhaal mysterieus te houden waardoor je telkens door wilt lezen. In dit boek kom je er ook achter dat er in de voorgaande twee boeken al hints zijn gegeven. Nu valt alles op zijn plaats, wat een heerlijk gevoel geeft. Maar tegelijkertijd weet Leigh Bardugo je hoofd bijna te laten exploderen. Wat een spanning, sensatie en die plottwist die ze erin stopt, WAUW!

Ik kan niet anders dan positief zijn over deze serie. Ik raad dan ook iedereen aan om deze serie te gaan lezen. Ik heb er ontzettend van genoten! Het verhaal steekt goed in elkaar, de personages zijn interessant (en de onderlinge connecties die de personages met elkaar hebben), de schrijfstijl is zeer prettig en de spanning die erin zit is perfect! Daarnaast zijn de covers echt plaatjes!

Het enigste waar ik tegenaan liep zijn de soms wat moeilijke namen. Het zijn niet makkelijk uit te spreken namen waardoor ze ook wat slechter in mijn geheugen bleven zitten. De namen hadden van mij wat makkelijker gemogen.

Meer recensies van Demi Stein