Intrigerend, ongemakkelijk en hilarisch
Half His Age van Jennette McCurdy is intrigerend, ongemakkelijk, hilarisch en weird girl fiction op z’n best. Er zijn maar weinig boeken die me zo aan het denken hebben gezet als deze en ik heb er echt van genoten.
Met de 17-jarige Waldo beschrijft McCurdy perfect wat het betekent om op te groeien als jonge vrouw in een tijd waarin alles wat je ooit zou willen of nodig hebt in je telefoon zit. Soms is het confronterend hoe intens Waldo alles voelt, terwijl ze tegelijkertijd gevoelloos raakt door de wereld en de mensen om haar heen. Ze ontwikkelt een obsessie voor haar 40-jarige docent en is bereid alles te doen om te krijgen wat ze het allerliefste wil: hem.
Het verhaal duikt in de onzekerheden van een 17-jarige, manipulatie, (ouderlijke) verwaarlozing en de fouten die je moet maken, en de lessen die je moet leren, om jezelf te ontwikkelen. Het boek zorgt ervoor dat je tegen de personages wilt schreeuwen, maar ook dat je met ze meeleeft. Van mij krijgt dit boek 4,5 ster en ik vind het absoluut een aanrader.
Heel erg bedankt Feelgood Vibes Books voor het recensie-exemplaar!
Heel erg bedankt Feelgood Vibes Books voor het recensie-exemplaar!