Advertentie

Henny, Kathe, Lina en Ida uit Hamburg staan aan het begin van hun volwassen leven. De 1e W.O. is voorbij en de wereld lijkt voor hen open te liggen. Zij verschillen in sociale afkomst en politieke kleur, maar zijn gelijkgestemde zielen als het hun persoonlijk leven aangaat.
Centraal staat de vriendschap tussen Henny en Kathe en de setting in de vrouwenkliniek ‘De Finkenau’ waar zij beiden als vroedvrouw werkzaam zijn.
Voor alle vier de vrouwen geldt dat het leven er anders uit komt te zien dan oorspronkelijk gedacht. Aan de hand van hun persoonlijke geschiedenis zien we in Duitsland eerst de wederopbouw, maar al snel het opkomend nationaal socialisme en het uitbreken van de 2e W.O. Dit heeft verregaande gevolgen voor de levens van de vier en heeft ook consequenties voor de vriendschap.
De personages blijven enigszins aan de oppervlakte en komen niet echt bij je binnen, misschien doordat het er nogal veel zijn, want naast de vrouwen worden ook de partners, familie en collega’s beschreven, maar het tijdsbeeld is interessant genoeg om de aandacht erbij te houden.
Het boek leest gemakkelijk weg, eindigt een paar jaar na de 2e W.O. en laat je nieuwsgierig achter naar het vervolg, het tweede deel van de trilogie.

4 juni 2020
Dingels

Reacties op: Fijn Vakantieboek

17
Dochters van een nieuwe tijd - Carmen Korn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners