Een spannend boek met een verrassend einde.

DionneMC 24 oktober 2025
Ik mocht van Vrouwenthrillers en de Crime Compagnie het e-book ‘De Perfecte dochter’ van Hanneke Meier lezen in ruil voor een recensie , waarvoor hartelijk dank!

Hanneke was als kind al bezig met schrijven. De perfecte dochter is haar eerste boek. Eerder schreef ze een aantal spannende novelles bij de verhalenfabriek. Inspiratie voor haar schrijven haalt ze voornamelijk uit nieuwsberichten en artikelen die ze gelezen heeft.

Hanneke neemt je mee in het verhaal van Noa. Noa groeit op met haar oudere zus in een ogenschijnlijk perfect gezin. Naarmate je het verhaal leest brokkelt de perfectie af en komen er steeds meer vragen over het leven van Noa. Noa volgt therapie sessies om haar leven te verwerken en te begrijpen.

De schrijfstijl is in beginsel chaotisch. Hoofdstukken wisselen elkaar snel af, wat in het begin verwarrend is. Na een tijdje begrijp je de verhaallijn, en kan je deze verhaalvorm afgewisseld met dagboek fragmenten en therapie sessies goed volgen. Het verhaal is spannend geschreven waardoor je tot het einde niet weet hoe het afloopt en je op het puntje van je stoel door wil lezen.

De personages zoals Noa, haar zus Diede, haar vader Walter, haar moeder Sigrid en vriend Cas worden uitgebreid omschreven waardoor ze levendig worden. Je kan een goed beeld van de omgeving vormen door de details in het verhaal, wat ik als prettig ervaar.

Een spannend boek met een verrassend einde!

Meer recensies van DionneMC

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.