Sluimergeest
Lekker vervolg op deel 1. Het gaat verder waar 1 stopte en dealt met de gevolgen van wat de personages is overkomen in deel 1. Alle hoofdpersonages in boek 1 krijgen hier meer uitwerking en verdieping en dat was sowieso al het sterke punt uit deel 1. Ik vond Meester Vorric in dit deel een beetje onrealistisch en die gaat iets te makkelijk mee in de dingen die die moet doen naar mijn mening.
Je krijgt een tipje meer van de wereld te zien, maar het hele verhaal is nog altijd de burcht en de schemerwereld en die zijn nog altijd even sterk uitgewerkt. Je ziet ook nieuwe onderdelen ervan.
Gevoelsmatig piekte deel 1 wel net een beetje harder dan deel 2, maar het is tegelijkertijd ook het verlengde ervan. Op naar deel 3 om de boel af te sluiten.