Spiegelgeest

Earlmeister 18 juni 2025
Ik had dit boek al eens gelezen, maar aangezien ik nu alle vervolgdelen ook heb dacht ik laat ik deze eens herlezen.

Vorige keer vond ik het wel een okay fantasy. Deze tweede herleesronde was heel anders. Vind het echt een goed boek. Ik denk omdat ik op andere dingen ben gaan letten.

De wereld an sich is namelijk oppervlakkig. Je hebt de Drakenburcht, het Koningshuis, de Kring als tegenstander. Je weet niet hoe het land heet bijvoorbeeld. De bad guys heten de Meester en de Krijgsheer. Het klinkt een beetje eenvoudig allemaal.

Maar de Schemerwereld tussen leven en dood, de daadwerkelijke burcht, de tentenkampen. Het ademt echt sfeer. Het verhaal is ook echt origineel doordat mensen en draken in symbiose kunnen leven. Dit helemaal verwoven met het spel tussen leven, dood en reïncarnatie is echt goed uitgewerkt.

Ook tekstueel wordt je in alle zintuigen van de karakters meegenomen bijvoorbeeld. Het is gewoon een veel sterker boek dan dat ik mij realiseerde.

Meer recensies van Earlmeister