Prachtig!

‘Vandaag wordt de mooiste dag van mijn leven,’zei hij.
Dat zei hij vaak.
Omdat hij niet kon weten wat hem te wachten stond.

Patch is 13 jaar, heeft maar 1 oog en voelt zich een piraat. Als hij op een mooie dag naar school loopt door het bos, ziet hij hoe een klasgenootje (Misty) lastig gevallen wordt door een man. Hij springt er tussen, raakt gewond en verdwijnt.
Zijn beste vriendinnetje Saint gaat op onderzoek uit en vind alleen een bebloed t-shirt.
Saint besluit het er niet bij te laten zitten en gaat op zoek naar hem.
Ze zou ‘s nachts nooit meer dan een paar uur slapen.
Ze zou elke seconde van hun zomer zien sterven.

Maar dan vindt ze Patch. Hij blijkt opgesloten te zijn geweest in het donker. Samen met een meisje genaamd Grace. Hij weet te ontsnappen dankzij Saint, maar Grace wordt niet gevonden. Hij kan niet verder leven zonder te weten waar zij is.

‘Ze zei dat je hart maar bepert ruimte heeft voor liefde, omdat het elke keer als het beschadigd wordt een beetje krimpt.’

Er volgt een zoektocht naar de waarheid, en naar Grace, die jaren duurt. Geholpen door Saint die er alles voor over heeft om haar vriend weer te zien lachen.

‘Ook al is het donker, ik zal je altijd vinden. Ook al ben je sterker, ik zal je altijd beschermen.’

Wat een prachtig boek. Leest heerlijk weg met de korte hoofdstukken. Mooi taalgebruik (meer mooie zinnen dan in deze recensie passen ;-)) Ik was geboeid van kaft tot kaft! De personages zijn zo goed uitgewerkt en alle verhaallijnen grijpen uiteindelijk zo mooi in elkaar. Met hier en daar een (onverwachte) plotwending.

Van iemand houden en iemand hebben die van haar hield was meer dan ze ooit kon verwachten, meer da genoeg voor wel duizend gewone levens.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken