Geen staande ovatie
"De hoofdrol" van Janice Hallett is geen klassieke detective; de lezer wordt op de achterflap uitgedaagd om actief mee te zoeken naar de dader van een moord. Om in je missie te kunnen slagen, krijg je een hele hoop dossierstukken voorgeschoteld. Helaas bleken dit bladzijden vol mailverkeer te zijn, wat grafisch onaantrekkelijk was. Omdat de mails tussen verschillende partijen werden verstuurd, moest je er als lezer echt je hoofd bij houden. Een geslaagd opzet, de uitwerking vond ik een pak minder. (Wél een leuke cover, wat zeker meespeelde toen ik me kandidaat stelde voor de Hebban Leesclub.)
De auteur slaagt er wél in om elk personage zijn of haar eigen stem en karakter te geven, wat een puike prestatie is. Het boek bevat heel wat intriges. Misschien een beetje met de haren getrokken, maar op zich stoort het niet.
De deus ex machina op het einde van het boek, waarbij plots cruciale mails op duiken, daar had ik meer moeite mee. Je wordt als lezer doorheen het boek bewust in het ongewisse gelaten en krijgt eigenlijk geen eerlijke kans.
Leuk opzet dus, maar de uitwerking stelde teleur. Toch 3 sterren, vooral voor het verhaal.