Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Uniek kijkje in de keuken van de palliatieve zorg

ellis-gielen 16 februari 2022
De palliatieve zorg is een, in vele ogen beangstigend begrip. Mensen komen naar een hospice om te sterven. Het blijkt een niet geheel juist beeld te zijn. Na het lezen van dit boek, weet je het zeker: mensen gaan naar een hospice om te leven.

Éen van die hospices, hospice Bardo in Hoofddorp, bestaat 20 jaar. In die 20 jaar schreef Christiaan Rhodius, arts palliatieve zorg, blogs over het leven in de hospice. Mooie verhalen, vol liefde, hoop en leven.

21 van die blogs zijn gebundeld in dit boek. Na elk blog volgt een reflectie, van professionals, vrijwilligers of een nabestaande. Daarna worden de hoofdpersonen van de verhalen geëerd, het leven gevierd en de dood met opgeheven hoofd recht in de ogen aangekeken.

Het leest met een lach, een traan, maar vooral met het gevoel: zo zou ik willen sterven. Of nee, zo wil ik leven.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van ellis-gielen

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.