Oh lekker!

Els Van Haute 24 februari 2026
Fluissterboek. Kom tot rust met ASMR. Tekst: Shaheen Bilgrami. Illustraties: Melissa Gandhi.

Oh wat een tof boekje. En wat komt dit op een goed moment in mijn leven. Ik loop al weken hyper rond, krijg mijzelf niet kalm. En dan landt Fluisssterboek in mijn brievenbus en herinner ik me weer hoe lekker en rustgevend ik het een tiental jaar geleden vond om de video’s van ASMRaurette te bekijken.

ASMR is iets dat niet iedereen kan bekoren ontdekte ik toen. Maar mij geeft het een zalig gevoel. Kriebels van mijn kruin tot in mijn tenen. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dit ook in een boek kon bestaan.

De sensatie ontstaat door geluid en in dit geval ook door gevoel. Het toffe is dat de voelelementen ook een rustgevend geluid veroorzaken als je ze aanraakt.

Ontspannen, daar kan je niet vroeg genoeg met beginnen. Naast overprikkelde volwassenen is dit boek natuurlijk perfect voor baby’s en peuters. En zalig moment om al voorlezend te delen. Ik ben fan!

Meer recensies van Els Van Haute