Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Fantastisch!

Els Van Haute 23 mei 2024
Operatie Verity. Door: Elizabeth Wein.

Dit boek is zo speciaal: uitgever Myrthe Spiteri (Blossom Books) aasde 10 jaar op de rechten omdat ze zo dol is op dit boek. Wil wat zeggen hé!? En iedereen die het uit heeft zegt dat je direct van vooraf aan wil beginnen en dat kan ik nu ook beamen. Het is geweldig! En met niets te vergelijken.

Operatie Verity is een verhaal over de Tweede Wereldoorlog, over de luchtvaart, feminisme, gesnapt worden door de Gestapo, in het verzet zitten, spioneren, martelen, balpennen, hooizolders,… maar bovenal is het een prachtige ode aan de vriendschap.

In dit geval de ontroerend mooie, grappige, moedige vriendschap tussen ‘Verity’ en piloot Maddie. Verity wordt opgepakt door de Gestapo en probeert haar leven te verlengen door een verslag te schrijven over alles wat ertoe geleid heeft dat ze toch is opgepakt. Dat verslag is soms gruwelijk (maar nooit te eng voor de lezer), vaak grappig en heel fascinerend.

Ik wil zo weinig mogelijk over de plot vertellen omdat die zo goed in elkaar zit. Je blijft met verstomming achter en wil daardoor inderdaad weer van vooraf aan beginnen om te zien hoe en wat en… Je kan het maar één keer voor het eerst lezen (ik ben jaloers op jou als je daaraan begint) maar het herlezen maakt het boek nog beter.

Geniet ervan, dit is een parel die je nooit meer vergeet. En de 2 hoofdpersonen sluit je voorgoed in je hart. Zakdoeken klaar en genieten maar! Eén van de beste boeken van 2024 voor mij.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?