De beoordeling die ik geef van dit boek.

Emre2011 16 december 2024
In Harry Potter en de Steen der Wijzen ontdekt de jonge Harry Potter op zijn elfde verjaardag dat hij een tovenaar is en wordt toegelaten tot de magische school Hogwarts. Daar sluit hij vriendschappen met Ron Wemel en Hermelien Griffel, en komt hij in contact met de mysterieuze Steen der Wijzen, die enorme krachten bezit. Harry komt oog in oog te staan met de duistere tovenaar Voldemort, die zijn ouders heeft vermoord en nu zijn leven bedreigt.

Het verhaal vond ik bloedstollend spannend en origineel, vooral vanwege de manier waarop J.K. Rowling een magische wereld creƫert die zowel complex als begrijpelijk is. De personages zijn goed uitgewerkt en maken het verhaal levendig. Het avontuur dat Harry en zijn vrienden beleven, houdt de lezer tot het einde toe geboeid. De vriendschap tussen Harry, Ron en Hermelien is bijzonder sterk en benadrukt de waarde van loyaliteit en moed. Het enige wat ik enigszins ondubbelzinnig vond, was de wat langzame introductie van de magische wereld, waardoor het eerste deel van het boek soms wat traag aanvoelt.

Het personage dat ik graag wil bespreken is Hermelien Griffel. Zij is intelligent, vastberaden en loyaal. Hoewel ze vaak wordt afgeschilderd als een beetje betweterig, is het duidelijk dat haar kennis en vasthoudendheid vaak het verschil maken in moeilijke situaties. Haar karakter toont hoe belangrijk het is om niet alleen te vertrouwen op kracht, maar ook op verstand en doorzettingsvermogen.

Dit boek heeft me geleerd dat anders zijn niet betekent dat je minder bent, maar juist iets bijzonders toevoegt aan de wereld. Harry Potter is anders dan de anderen, zowel door zijn afkomst als zijn lot, maar juist dat maakt hem tot een held. Het is een krachtig voorbeeld van hoe het omarmen van je uniekheid belangrijk is.

Ik raad dit boek aan voor iedereen die van fantasy en avontuur houdt. Het is een tijdloos verhaal dat niet alleen geschikt is voor jongeren, maar ook voor volwassenen die willen ontsnappen naar een magische wereld.