moderne wereld vertaald in fantasy/scifi

Eva Schager 16 november 2019
Het verhaal gaat over een groep meisjes die in het bos worden gestuurd en daar moeten ze proberen hun magische krachten proberen te verliezen, zodat de mannen hun onderdrukking door kunnen zetten. Ik vond het een boek dat bij deze tijd past, want ook al sturen wij geen meisjes het bos in. De mannen hebben soms nog steeds een voorrang op bepaalde dingen bijvoorbeeld vrouwen verdienen bij sommige banen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk. Niet alleen dat vond ik mooi aan het boek, maar ook de wendingen die het verhaal soms neemt. Het overvalt je gewoon wat er gaat gebeuren en dat vind ik een van de belangrijkste dingen aan een boek. De schrijfstijl die wordt gebruikt in dit boek is niet al te moeilijk dus het is een boek voor alle leeftijden. Ik hoop dat de schrijfster er over nadenkt om er een novelle erachter aan te plakken of een tweede boek, want het lijkt me echt super om nog meer van deze wereld te leren kennen.

Meer recensies van Eva Schager