Advertentie

Rood, wit & koningsblauw is het debuut van de schrijfster Casey McQuiston. Ze heeft met dit boek maar liefst 2 Goodreads Choice Awards, beste debuut en romance. Het gaat over de Britse prins Henry en zijn niet zo goede vriend First Son Alex. Ik zeg niet zo goede vriend want ze zijn elkaars vijanden. Op het moment dat de media erachter komen dat Henry en Alex het helemaal niet zo goed met elkaar vinden moeten ze verplicht vriendschap met elkaar sluiten. Maar is vriendschap wel genoeg?

Het is een verhaal vol schattigheid en humor. Er zijn genoeg stukjes om over te zwijmelen. Alleen was de schrijfstijl niet heel fijn. De hele bladzijde zat vol met tekst zonder enige onderbreking en de hoofdstukken waren lang. Hierdoor moest ik soms een paar keer terug lezen omdat niet alles even duidelijk was. In het boek waren wel e-mails en appjes verwerkt, want Henry en Alex wonen aan verschillende kanten van de oceaan, dit zorgde wel voor dat het wat makkelijker te lezen was.

Al met al is dit zeker een boek om te lezen als tussendoortje maar niet als diner zoals ik had verwacht. Dit kwam voornamelijk door de hype die rond het boek hangt. Daarom geef ik dit boek ook 3 sterren.

Reacties op: Super schattig maar een beetje lang

87
Rood, wit & koningsblauw - Casey McQuiston
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners