Advertentie

Zwarte Golven. Een waargebeurde thriller. Zo staat het op de cover. Een stukje zeilboot en erom heen niets dan water. Het prikkelt: er is weinig dat we erger lijkt dan onveilig zijn op het water en geen kant op kunnen.

'Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen. Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek.' Zo is er op de achterkant de lezen.
Ook dit prikkelt.. in welk opzicht is Robert niet de man die hij zou zijn? Een zwetser? Een psychopaat? Iemand die zelf geen enkele zeilervaring heeft?

Auteur Eric Wewerinke heeft dit boek geschreven naar aanleiding van zijn ervaring 20 jaar geleden. De karakters in zijn boek hebben fictieve namen. Eric heet Tim in dit verhaal.
Als lezer weet je dat Tim het verhaal overleefd. Anders had je het boek immers niet kunnen lezen. Dat wil niet zeggen dat er geen spanning is. De psychologische, onderhuidse spanning die maakt dat je denkt: nee, dit is niet goed. Tim, luister naar je intuïtie..! De natuur, de stormen, de ervaring die benodigd is om daar veilig door heen te zeilen.
Aan spanning geen gebrek!

Zwarte Golven is heerlijk vlot geschreven. Ieder hoofdstuk heeft een titel als Scheveningen, Dover, Darthmouth. Je zeilt als het ware met ze mee.
De spanning wordt mooi opgebouwd en als lezer wordt je soepel het verhaal ingezogen.

Goed boek om te lezen als je zelf vrij of op vakantie bent. Leest heerlijk weg en doet je beseffen dat als dingen te mooi lijken om waar te zijn, dat vaak ook zo is.

Aanrader!

Reacties op: Zeil mee met Tim en houdt je ogen en oren open

90
Zwarte golven - Eric Wewerinke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 3,99
E-book prijsvergelijker