Geweldig!
Waar gaat het boek over?
Dichter des doods is een razend spannende thriller waarin een seriemoordenaar het gemunt heeft op mensen in Enschede. Rechercheur Lucien de Lange raakt verwikkeld in een complexe zaak vol geheimen, puzzelstukken en literaire aanwijzingen. De moordenaar lijkt steeds een stap voor te zijn en laat cryptische gedichten achter bij zijn slachtoffers. Naarmate het onderzoek vordert, wordt het persoonlijker en gevaarlijker, en ontvouwt zich een verhaal vol verrassingen en spanning tot aan de laatste pagina.
Mijn mening:
In tijden niet zo’n goed verhaal gelezen! Dat het boek zich afspeelt in Enschede maakt het extra leuk voor mij als local – alle herkenbare plekken maken het nog beeldender en meeslepender. Ik zat meteen lekker in het verhaal. In het begin dacht ik nog: ik weet al precies waar dit naartoe gaat. Maar niks was minder waar – de schrijver heeft me echt op het verkeerde spoor gezet, en dat is zó goed gedaan.
En dan het einde… geen cliché of afgerond happy end, maar juist zo’n sterk slot dat je weet: hier zit nog meer achter. Je baalt gewoon dat het boek uit is.
Als je van thrillers houdt, dan is dit boek absoluut een aanrader. Spannend, slim opgebouwd en geschreven door iemand die echt weet hoe je een lezer op het puntje van zijn stoel houdt.
Mijn mening: