Prima!
"Maxime" is een boek over het leven van Maxime Meiland, een naam die in korte tijd bekend werd dankzij hun realityshow “chateau Meiland”. Het boek is vlot geschreven en heeft zeker “iets” interessants, maar het is niet per se een aanrader als je deze familie niet kent.
Een punt van kritiek is de hoeveelheid negativiteit in het boek. Maxime deelt graag haar mening over verschillende mensen en culturen en uit vaak harde oordelen, zelfs over mensen die ze nog nooit ontmoet heeft. Haar verweer is simpel: "omdat ik een mening mag hebben." Ik vind dat persoonlijk een slap excuus. Is het echt nodig om anderen te kwetsen met onze meningen, vooral als die mensen ons niets hebben aangedaan en we ze niet eens kennen?
Verder biedt het boek ook een kijkje in Maxime's persoonlijke ervaringen: verkrachtingen, webcammodel geweest, jong moeder geworden en verlaten door de vader van het kind etc