Actie, spanning en romantiek

FatimahAli 03 januari 2021
Rauw is de debuutthriller van Janine Keijser en she rocked! Dit is het eerste boek in een serie, maar je kunt deze ook los van elkaar lezen. Beproevingen is het tweede boek van Janine en dit had ik eerst gelezen. Ik ben toen gelijk haar fan geworden. Net als Beproevingen is Rauw ook een ecothriller. In Rauw ben ik verliefd geworden op de hoofdpersoon Lara. Janine heeft een sterke hoofdpersoon neergezet, die in elke situatie trouw blijft aan zichzelf. Lara is een sterke vrouw die niet gered hoeft te worden en toch heb je als lezer de neiging om haar steeds te beschermen. Ze brengt zichzelf namelijk vaak in de problemen om andere te redden en hiermee beginnen haar avonturen. Met actie, spanning en romantiek zorgt Rauw ervoor dat je continue scherp op het puntje van je stoel zit. De personages blijven zich ontwikkelen en de lezer leert ze zo dieper kennen. Janine schrijft scherpe dialogen en weet de spanning op de juiste momenten op te bouwen.

De boeken van Janine Keijser zijn onmisbaar op je boekenplank. Ik kijk erg uit naar haar volgende boeken.

Synopsis
Na een ernstig ongeval probeert Lara haar leven weer op de rit te krijgen. Behalve met gezondheidsproblemen, kampt ze ook met het verdriet om haar te vroeg overleden vader, waar zij en haar tweelingzus een bijzonder goede band mee hadden. Op zoek naar nieuwe zingeving in haar leven besluit ze op te komen voor dieren in de vee-industrie. En zo komt het dat ze samen met drie mensen uit een activistennetwerk: de impulsieve Pam, de bedachtzame Paul en de aantrekkelijke Evert bij een varkensflat in Noord-Brabant belandt om een fokzeug te redden van een bestaan waarin geen plaats is voor ruimte, daglicht of liefde. Het is het begin van een vlot geschreven, spannend avontuur waarin het viertal lugubere praktijken op het spoor komt en zelf ook in gevaar raakt. Ondertussen wordt de hoofdpersoon verliefd op de robuuste Dan; is het ware liefde of maakt hij deel uit van een sinister complot?

Meer recensies van FatimahAli