Advertentie

Alchemist is een boek vol mysterie, magie, mythologie en geheimen. Terwijl je dat boek leest, ga je helemaal naar een andere wereld. Om je het verhaal te begrijpen moet je altijd meenadenken. Het is een actievolle jonge volwassen roman die is gebouwd op een geweldige idee. Het is een zeer snel boek, op een duidelijke manier geschreven en dat je van de ene magische scène naar de andere gooit. Als jij begint met het boek te lezen dan kan jij niet stoppen, jij zal altijd doorgaan.

Het verhaal gaat over de tweeling Sophie en Josh Newman, zijn ouders archeologen zijn die samen in San Francisco wonen.
Alle personages in het boek zijn gebaseerd op echte historische figuren en mythische wezens.
De hoofdpersoon is Nicholas Flamel, de alchemist die beroemd is om zijn beroemde werk en in staat is metalen in goud om te zetten.
Flamel was een boekverkoper in het Frankrijk en het is de legende dat hij de codex ontdekte. De geheimen van het eeuwige leven zijn verborgen in het boek dat hij beschermt het boek van Abraham de Mage. Het is het krachtigste boek dat ooit heeft bestaan en niemand mag het hebben want het zal het de wereld vernietigen. Hier probeert John Dee het boek te stelen, maar het lukt hem niet. Daarna Dee vangt de vrouw van Nicholas Flamel, Perenelle. Flamel zal zijn best doen om zijn vrouw te halen.

De grote hoeveelheid mysterie, magie, mythologie en geheimen maken het boek heel leuk tijdens het lezen. Het boek laat je legendes en magie geloven want het wordt geschreven op een heel duidelijke en overtuigende manier. Het boek eindigt met Perenelle die wordt gevangen genomen door John Dee, met de enkele zin: "Het is nu pas het begin ...", Deze zin maakt je enthousiast om de tweede serie van het boek te lezen, "de Magiër".

Reacties op: De Alchemist

233
De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel - De alchemist - Michael Scott
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker