Dromen en godendrank

Femke D 27 mei 2020
Ik mocht voor Hebban het boek Godendrank van Ilja Gort lezen. Ik ben dol op lezen en op wijn, de perfecte combinatie dus! Ilja Gort als schrijver was mij nog niet bekend.

Het boek gaat over Abel die met zijn vrouw, Angela, in Amsterdam woont en een cd winkel heeft. Hij gaat zijn grote droom achterna om in Frankrijk een wijngaard te hebben, maar daar gaat het al mis met onder andere de makelaar, de grond en dan ook nog in de familie… Drank of wiet, hij weet het even niet.

Het boek begon voor mijn doen wat traag en ik kon mij nogal ergeren aan de naïviteit van Abel. Maar naar mate het boek vorderde begon ik steeds meer van Abel en zijn dromerij te houden. Het einde was aan de ene kant verrassend maar ook een beetje voorspelbaar.

Ik vind de schrijfstijl van Gort erg fijn en humoristisch. Ik zag mezelf ook helemaal in een tuin in Frankrijk met een wijntje zitten, genieten! #hebbanbuzz

Meer recensies van Femke D