Niets is wat het lijkt.. of toch wel?
Let op: engelse versie gelezen
In De Hulp van Freida McFadden wordt Millie aangenomen als huishoudster bij de rijke familie Winchester. Wat Nina, de vrouw des huizes, niet weet, is dat Millie een geheim verleden met zich meedraagt. Denk: gevangenis. Ook Andrew, Nina’s man, weet niets van Millies verleden. Millie wil haar leven beteren en is dan ook dolblij met deze kans.
Maar al snel blijkt dat er iets niet klopt. Nina gedraagt zich vreemd: ze scheldt Millie uit, is onvoorspelbaar en lijkt soms dingen compleet te vergeten. Andrew, charmant en zorgzaam, vangt Millie op wanneer Nina uitvalt. Maar... is Andrew wel zo perfect? Waarom voelt alles ineens zó ongemakkelijk?
Vanaf het begin had dit boek me in zijn greep. Als ik geen slaap nodig had gehad, had ik het in één ruk uitgelezen. Freida McFadden schrijft zó beeldend dat ik de scènes moeiteloos voor me zag. Wat ook sterk is, is de afwisseling in perspectief. Deze houdt de spanning hoog en zorgt ervoor dat je als lezer steeds van inzicht verandert. En dan is er nog het mysterie rondom Millies verleden: pas laat in het boek ontdek je waarom ze ooit vastzat – en dat is het wachten waard. De personages zijn goed uitgewerkt, ik werd meegetrokken in de emoties. De ontknoping was redelijk voorspelbaar, maar toch met verrassende elementen.
Het is het eerste boek dat ik van Freida McFadden lees, maar zeker niet het laatste. Als je houdt van psychologische thrillers vol twists en een beklemmende sfeer: lees De Hulp. Dit is 100% een aanrader voor iedereen. Dit is een boek dat je zo uit die reading-slump trekt!