Wat een moedige getuigenis !
Biografie van dokter Jan Van Duppen (°1953) (schuilnaam: Guust van Mol).
De evolutie van het politiek leven van Jan VD van extreem-links naar sociaal-democratie naar persoonlijk engagement (nu als een vrij man). Volgens Louis Van Dievel: een evolutie van extreem-links naar rechts-conservatief.
Jan Van Duppen is erg kritisch voor zichzelf: zijn vergissingen, schaamte, schuldgevoelens... Wat een moedige getuigenis!
Prachtboek.
Aan wie geïnteresseerd is in of iets wil begrijpen van mijn eigen denken en doen in verband met politiek zeg ik voortaan : lees dit boek, het staat er allemaal in.
Overigens was ik zelf in '68 en de najaren van '68 - anders dan Jan Van Duppen - niet alleen een linkse extremist maar ook nog een halve hippie; een moeilijke combinatie met - achteraf gezien - zowel negatieve als positieve gevolgen.
(en ik eindig niet ‘rechts’ maar in het midden van het politieke spectrum, denk ik)
Prachtboek.