Heerlijk boek waarin de waarde van brieven prachtig omschreven wordt

focus65 30 mei 2025
Het is langgeleden dat ik zo’n fijn boek heb kunnen lezen! Het verhaal gaat over een aantal bezoekers van een brievenwinkel, waar mensen papier, potloden, pennen en boeken die over boeken gaan kunnen kopen en er wordt een penvriendendienst aangeboden. Je volgt Hyoyeong die ambitie had om films te maken, maar uiteindelijk in dit schattige sfeervolle winkeltje met perzikkleurige muren komt werken. Zij krijgt een mooie band met de klanten die gebruikmaken van de penvriendendienst, die ieder hun eigen redenen hebben om een penvriend(in) te zoeken. Er wordt met enorm veel respect geschreven over de brieven, waardoor je er zelf naar gaat verlangen om dit ook te gaan doen. De brieven roepen emoties op bij de lezer, het zijn herkenbare situaties die soms ook erg aangrijpend zijn. Het boek is healingfiction, een begrip wat ik niet kende, maar de helende kracht die van brieven uitgaat is ongekend en dit is dan ook prachtig beschreven.
Tijdens het lezen leer je ook iets over de stad Seoul en de Koreaanse gewoontes qua omgang met elkaar in het dagelijkse leven en bij feestdagen. Ik raad dit boek zeker aan!

Meer recensies van focus65