Vluchten kan niet meer
Het boek is een regelrechte aanklacht hoe wij nu met de wilde dieren, ter land, ter zee en in de lucht mee omgaan.
Waarom zou je een vlucht Noordse sternen willen volgen in de toekomst, terwijl de wilde dieren bijna allemaal zijn uitgestorven. Andere kritische recensies zijn uitstekend verwoord. Hier en daar gaat het verhaal op bepaalde momenten een beetje mank bij mij. Is het zo gemakkelijk om aan de politie te ontkomen en ik kan me niet zo goed verplaatsen in de huilerige momenten van de reisgenoten. Als je echt wat wil lezen over de trektocht van een vogeltje. Lees dan: Een Groenlander in Afrika van Koos Dijksterhuis. Geen roman, puur natuur over de 3-teens strandlopertje.