De toekomst van het werkelijke mens zijn
In dit boek wordt een toekomstvisie op de mens ontwikkeld die heel anders is dan die van de posthumanisten die met de techniek onsterfelijke mens-machines willen creëren. Het gaat om een zuivere menselijke ontwikkelingsweg, waar de mens zijn eigen ontwikkeling in de hand neemt. Inderdaad zal de mens die deze ontwikkelingsweg gaat over duizenden jaren niet meer hoeven te sterven, zal hij een onsterfelijk fysiek immaterieel lichaam hebben. En voor dat lichaam kunnen nu al de eerste kiemen worden gelegd. Het boek omspant een lange periode van de geschiedenis en toekomst van de mens, en interessant is dat de schrijfster laat zien hoe vorige fases van de aarde in de toekomst op een nieuwe manier terugkomen.
Voor mij is de toekomstvisie van het posthumanisme zoals die in dit boek ontwikkeld wordt, veel aanstekelijker dan die van de posthumanisten die mens en machine willen verenigen. Het boek kan je heel veel hoop geven op en inzicht geven in een zuiver menselijke toekomst. Ik vond het boek zeer de moeite waard, al wordt er wel gerekend op activiteit van de lezer om de materie tot voorstellingen op te wekken. En eventueel zelfs tot meditatie inhoud te maken.