Een eye opener over het leven van een jong volwassen Eus (2025-18)
Het boek is makkelijk te lezen, erg toegankelijk, zonder moeilijk taalgebruik als je de Turkse woorden (die overigens keurig worden verklaar) niet meetelt. Relatief korte hoofdstukken maken dat je het boek in no-time uit hebt. Het is een fictie boek, dus neem ik aan dat het verhaal aangedikt is, geromantiseerd. Het geeft je een (gedeeltelijke) kijk in de vernederlandse Turkse cultuur en gewoonte. Bijzonder is de relatie tussen Eus en zijn Nederlandse vriendin Ruby. Ook hierbij spelen de verschillen in cultuur een (grote) rol.
Toch moet me van het hart dat blijkbaar Eus niet zo'n lieverdje was. Zo nam hij het niet zo nauw met de arbeids-ethos. Ook was Eus niet vies om op zijn zachts gezegd verdachte goederen via het zwarte circuit aan te schaffen en sterker nog, hij werkte mee om een winkel van een 'relatie' systematisch te bestelen. Hierdoor is Eus een stukje in mijn achting gedaald.