Dating website kan heel gevaarlijk zijn (#2025-36)

Ger van der Pluijm 19 december 2025
Op het strand wordt het lichaam van de directeur van een dating-website gevonden. Dus weet waar je aan begint als je van plan bent om een dergelijke website te beginnen ;-)).
Een begin van een goede psychologische thriller van deze Zuid-Afrikaan! De vierde alweer die ik van hem lees. Eerst maar een minpuntje erover: er staan nogal wat Zuid-Afrikaanse termen in het boek en omdat ik een lezer ben die niet vooruit blader, kwam ik pas achter toen ik het boek uit had, dat er achterin een verklarende woordenlijst stond! Daar had de vertaler bij de eerste (paar) woorden best naar mogen verwijzen.
Stukje bij beetje komt de rechercheur Bennie Griessel samen met zijn collega Vaughn Cupido dichter bij de ontknoping. Maar niet voordat ze eerst volkomen op een verkeerd spoor zitten. Mooie plot van deze Bennie en Cupido, waarbij de eerste ook nog een stevig gevecht aan moet gaan met de fles.

Meer recensies van Ger van der Pluijm

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.