Interessante familiegeschiedenis (#2026-07)
Dit boek van de maand viel me een tikkeltje tegen, wat waarschijnlijk komt omdat de lat van de vorige boeken van de maand zo goed bevielen. Imelda is getrouwd met Dickie, zoon van een geslaagde eigenaar van een zeer goed lopende garage. Eigenlijk had ze met zijn broer willen trouwen maar (spoiler alert) die kwam dramatisch om het leven door een ongeluk waarbij alcohol en drugs mee gemoeid waren. Dicky maakt op zijn zachts gezegd een puinhoop van de garage en wijdt zich (mede daarom) aan de bouw van een overlevingsbunker!
Het boek verteld het verhaal vanuit de hoofden van de verschillende gezinsleden, wat best aardig is. Probleem is dat het niet makkelijk leest door het gebruik van redelijk lange zinnen. Maar wat veel erger is, is dat de vertellingen vanuit Imelda - de moeder dus - verteld wordt zonder interpunctie! Omdat zij wellicht de hoofdrol in het boek vervult, leest het grootste deel van dit ruim 800 pagina's tellende boek niet makkelijk. Ik begrijp niet wat de toegevoegde waarde is van het ontbreken van de interpunctie.