Zeer goede thriller uit Scandinavië (#2026-02)
Heerlijk, die Scandinavische thrillers. Ik kende het werk van Hakan Östlundh nog niet (helaas), wat heb ik genoten en wat heb ik het snel uit, in 4 dagen namelijk. Het begint met een lugubere moord. Deze moord staat niet op zichzelf. Allereerst wordt algemeen gedacht dat deze Michael Nordborg vermoord is vanwege zijn functie bij een bedrijf dat een deel van een bos wil kappen om er mijnbouw te kunnen plegen. Dan volgen er nog wat moorden, waarvan één erg gruwelijk is! Rechercheur Frederik en zijn team staan voor een raadsel, maar komen langzaam maar zeker meer te weten over de moordenaar. Echter pas nadat er diverse moorden zijn gepleegd. Na de nodige plotwijzigingen komt er dan toch weer een verrassende moordenaar uit de bus.
Enig minpuntje in het boek is (geen fout van auteur of vertaler) dat er veel woorden verkeerd zijn afgekort, dat is wel erg slordig voor een boek!