Advertentie

Håkan Östlundh

Spots 2 beschrijving bewerken

Håkan Östlundh (Uppsala, 1962) hoort tot de bekendste misdaadauteurs van Zweden. Hij is ook de schrijver van romans en jeugd- en kinderboeken. Daarnaast is hij journalist en criticus. Östlundh studeerde onder andere vergelijkende literatuurwetenschappen en ideeëngeschiedenis aan de universiteit van Stockholm. In 1981 debuteerde hij als schrijver met de jeugdroman Vita ansikten. Vanaf de jaren negentig werkte hij als journalist voor o.a. de Dagens Nyheter. Daarna begon hij met het schrijven van scenario’s voor televisie en theater.

Släke (Stank, ook verschenen als De duiker) uit 2004 is zijn eerste literaire thriller in de reeks met Fredrik Broman, inspecteur van politie in Visby op het Zweedse eiland Gotland. De serie is in Nederland razend populair. In de tien jaren daarna verschenen nog Eiland van de Angst, Terreur, De vrouw die wilde afrekenen, De indringer en De Man op de bodem. In 2014 schreef Östlundh het zevende en, zoals hij heeft aangekondigd, tevens laatste deel in de Fredrik Broman-reeks, Män ur mörkret. In Nederland werd het vertaald als Mannen zonder gezicht. 

 

Nieuwste boek

De winter van de profeet - Håkan Östlundh Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Café / Zweden Special #2
17 november 2018 37 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken