Het is net echt

Ger van der Pluijm Ger van der Pluijm
3 mrt 2020

Het lijkt zeer veel op een beschrijving van een waar gebeurd verhaal, maar het is fictie weliswaar gebaseerd op feiten en waar gebeurde verhalen. Sarah Blake heeft de historische feiten en meningen (over het opduiken van de onderzeeër) op een schitterende manier vertaald in een roman. Frankie die als reporter van een radiostation naar Europa wordt gestuurd om met een voorloper van een bandrecorder opnamens te maken in het oorlogsgebied (zowel in Duitsland als landen van de geallieerden zoals Engeland, Frankrijk en Portugal). Ze ontmoet o.a. een dokter uit de V.S. die naar het oorlogsgebied is gegaan om hulp te verlenen nadat hij een patient bij een bevalling heeft 'verloren'. Verder komt Frankie verschrikkelijke oorlogsmisdaden tegen, bijvoorbeeld executies direct bij het uitstappen van een trein. Bij terugkomst in haar thuisland Amerika, heeft ze duidelijk last van een PTSS. Verder heeft ze ook nog een dramatisch 'souvenir' van iemand die in haar armen na een ongeluk overlijdt bij voor de nabestaande van die persoon, waar ze mee worstelt wat te doen. Meer mag ik ivm spoilers daar niet over zeggen. Goed geschreven en meeslepend boek.

Meer recensies van Ger van der Pluijm