Literatuur met een glimlach
Dit boek staat te boek onder literatuur, dat vind ik toch ietwat overdreven. Een thriller is het ook niet. Het is gewoon een aardig boek met de nodige humor, waar ook wel thrilleraspecten inzetten. De hoofdpersoon Judith, Juut voor haar vriendinnen van vroeger, is 3 dagen met Thijs getrouwd als Thijs een hartaanval krijgt. Omdat hun buren aan het verbouwen zijn, gaan ze voor de broodnodige rust naar jeugdvriendinnen van Judith die op een groot landhuis met dito tuin wonen. Daar begint Judith een volkstuintje, de moestuin dus.
Daar ontmoet ze allerlei vreemde mensen met ieder zijn verhaal. Alles gaat rustig tot Judith een vondst doet tussen het bamboe op de tuintjes. Dan komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling, waar ik verder niets over vertel (spoilers).
Een heel makkelijk leesbaar boekje met de nodig humor en toch wel interessante relationele elementen.
Aardig tussendoortje, maar zeker geen literatuur.
Aardig tussendoortje, maar zeker geen literatuur.