Apocalyptisch, desolaat en episch verhaal
Een episch verhaal waar je vanaf pagina 1 wordt ingezogen. Het thema van een apocalyptische wereld sprak me erg aan en dit wordt ontzettend mooi uitgewerkt. De aanloop er naar toe en de daadwerkelijke catastrofe deed me denken aan een serie als The Walking Dead (waar ik erg fan van ben). Hoe gaan mensen zich gedragen en redden in een nieuwe wereld, waar 99% is uitgeroeid en niets het meer doet. De zoektocht naar nieuw leven, het verdriet, de angsten, de lijken… En je hebt het kwaad, waar ook mensen tot aangetrokken worden. Dat geeft een continue spanning en frictie tussen mensen en groepen. Dat wordt erg mooi verbeeld. Knap hoe de personages en verhaallijnen worden uitgediept en samenkomen, gewoon meesterlijk. Het is wel écht een dikke pil, maar het leest als een trein. Rond driekwart vond ik het een tikkie langdradig (met de vergaderingen van hun groep) en verlangde ik naar het eind. Dat eind is mooi. Geen page-turner plotwending, maar een prachtige afsluiting van een bijzonder en groots verhaal.