Advertentie

'Dagboek uit de rivier' is het debuut Van Frederik Baas, waarmee hij de Hebban Debuutprijs 2017 gewonnen heeft. Het is een origineel verhaal, een thriller vind ik het niet echt niettegenstaande de spanning doorheen het boek blijft knagen.
Na haar scheiding gaat Barbara met haar nieuwe vriend Robbert en haar zoontje Rens op vakantie naar de Ardennen. Robbert is uitgever en via één van zijn auteurs komen ze terecht in een vakantiewoning, niet ver van zijn huidige verblijfplaats. Het boek wordt verteld in de ik-vorm door de auteur in het verhaal, van wie de naam nooit weergegeven wordt. Jaren terug is daar een meisje vermist en dat is net het hoofdgegeven van het hele verhaal.
Het boek wordt aangeduid als literaire thriller en dat is het eigenlijk wel. Er is veel aandacht voor de spanning in het verhaal, nochtans zijn er geen bloederige toestanden, geen onderzoeken, geen plaats delict, geen moeilijke verhaallijnen. Met mondjesmaat ontdekken we hoe de vork aan de steel zou kunnen zitten in verband met de vermissing van het meisje.
Ik heb het boek heel vlug uitgelezen, het liet mij niet los en ik voelde voortdurend die spanning, die ook in het verhaal mooi opgebouwd wordt.
Ik heb al verschillende recensies gelezen, je houdt van dergelijke boeken of je bent er volledig tegen. Mij kon het bekoren en ik kan het ook aanraden aan iedereen die houdt van literaire thrillers maar het niet zo heeft voor bloed en slachtoffers.

Reacties op: Spannend en origineel

447
Dagboek uit de rivier - Frederik Baas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners