De druppel
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 70 3 122 2 65 1 31

De druppel

300

Rank 810 Gelezen 326 Aan het lezen 13 Wil ik lezen 251 Favoriet 6 Recensies 22
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 4 Spots 6   Topics 0
In De druppel van Frederik Baas leidt een burenruzie tot waanzin: Frederik Baas op z’n best! Er is een martelmethode waarbij je vastgebonden wordt en er om de paar seconden een druppel water op je hoofd valt. Klein, nauwelijks voelbaar, zichzelf herhalend, je tergend met de verwachting van de volgende, en weer de volgende. En steeds hoop je dat het zal ophouden, maar het stopt niet. Het gaat maar door. Vervolgens ga je uitkijken naar de druppels, dan ga je het geluid missen als het opeens verdwenen is. En na verloop van tijd word je gek. Tom ging weg bij zijn ex omdat hij niet tegen haar troep kon en schreef vervolgens een bestseller over opruimen, rust en regelmaat. Hij leeft zijn leven in zijn kleine appartement met een ijzeren regelmaat: hij eet iedere dag om zes uur een vast gerecht voor die specifieke dag en kiest om halfnegen een film die rust en voorspelbaarheid biedt. Hij wordt knettergek als zijn bovenbuurman hem gaat stalken en zijn ritme onregelmatig verstoort, als de martelmethode van de druppel. Zo gek dat hij de bovenbuurman van de trap duwt. Hij moet van het lijk af, opruimen. Hij wil zijn leven terug. De druppel van Frederik Baas is een beklemmende thriller met obsessieve trekjes: Baas houdt je in zijn greep. +


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
17 september 2020
Laatste editie
28 september 2020
ISBN
9789026348693 , 9789026348709


Boekinformatie wijzigen


Recensies (22)

Keuze van de redactie
Ann Busquart Hebban Recensent

Elke druppel goed gedoseerd

door: Ann Busquart 7 reacties 4 likes ebook

Wie Dagboek uit de rivier en Herberekening gelezen heeft, weet dat de verhalen van Frederik Baas 'klein' zijn. Misschien is zijn derde thriller – De druppel – wel het kleinste broertje van de drie. Wat verhaal betreft althans.

Tom verliet zijn vrouw, liet de chaos achter zich, schreef een boek en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De druppel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.