Interessant verhaal
Opnieuw een mooi verhaal van Arthur Japin gebaseerd op een voor mij vrij onbekende brok Amerikaanse geschiedenis in het begin van de 19de eeuw.
'De overgave' vertelt het indrukwekkende verhaal van Granny Parker, woonachtig in een fort samen met haar familie. Zij maakt mee hoe haar kinderen en kleinkinderen ontvoerd worden door een groep indianen.
De auteur leert ons hoe gruwelijk de indianen te werk gingen tijdens hun veroveringen.
Bij de 1e hoofdstukken had ik het moeilijk om in het verhaal te komen. Daarna was het vrij aangrijpend, niettegenstaande het toch geen gemakkelijk boek is en vooral ook omdat ook regelmatig naar het verleden gesprongen wordt.
Het verhaal draait eigenlijk louter om de liefde van het hoofdpersonage voor haar familie en haar vergeving voor de gebeurtenissen.
Uiteindelijk vond ik het een boeiend verhaal. Interessant is ook de tijdslijn op het einde van het boek.