Pakkend verhaal
Al enkele historische romans gelezen van deze auteur en telkens weten ze mij te overtuigen.
Kyra zit in een burn-out maar wil toch iets om handen hebben en ze geeft zich op voor vrijwilligerswerk. Zo komt ze terecht bij de 93-jarige alleenstaande Gijs Zijlstra. Ze gaat met hem regelmatig wandelen en leert zo zijn verleden kennen. Hij maakte zich tijdens WOII verdienstelijk in het verzet en helpt Joden aan een onderduikadres.
Vlot historisch verhaal, 2 verhaallijnen en zeker halverwege kon ik niet meer stoppen. Niettegenstaande ik een vermoeden had hoe het verhaal zou draaien, was het toch wachten tot de laatste bladzijden.
Ik heb ervan genoten, alhoewel het een triestig verhaal is.
Ik heb ervan genoten, alhoewel het een triestig verhaal is.