Het perfecte tussendoor boek..

HeavenLeighBooks 07 oktober 2025
“En de minnaar is..” is een heruitgegeven feelgood verhaal van bestsellerauteur Jill Mansell. Jill Mansell heeft altijd een hele herkenbare stijl en de meeste lezers smullen altijd wel van haar verhalen. Ze schrijft altijd vanuit meerdere personages, wat soms in het begin even wennen is, maar meestal ga je hier gemakkelijk in mee gedurende het verhaal. “En de minnaar is..” speelt zich ondanks dat de cover anders doet vermoeden, niet alleen af tijdens de kerst, je volgt de personages over een langere periode. Ondanks dat je meerdere personages volgt, staat alles wel op een bepaalde manier met elkaar in verbinding. Je merk tijdens het lezen dat het om een verhaal gaat wat jaartjes terug is geschreven en in sommige dingen hadden ze dat wat mij betreft wel wat meer naar deze tijd mogen trekken. Tegenwoordig lees je niet vaak meer over een draai om de oren, of een discman, dus het voelde soms wat te ouderwets aan.

Ondanks dat je meerdere personages volgt in het alledaagse leven, was het verhaal goed te volgen. Iedereen worstelt met zijn/haar eigen problemen en daarin steunen ze elkaar dan ook weer. Het hoofdpersonages dat als grote rode draad door het verhaal heen loopt is Lottie. Een impulsieve flapuit, een hartwerkende vrouw die haar hart op de juiste plek heeft en veel geeft om haar familie en vrienden. Ze krijgt een nieuwe baas Tyler Klein en stiekem is hij wel erg leuk en ook wel een beetje anders dan andere mannen. Alleen kunnen haar kinderen Ruby en Nat hem niet uitstaan. Dan is er ook nog Seb, een charmante en vrolijke man die Lottie in de war maakt, op een moment dat ze het eigenlijk niet kan gebruiken. Natuurlijk weet Seb haar kinderen met gemak om zijn vinger te wikkelen. Met de feestdagen in het vooruitzicht moet Lottie een keuze maken tussen Tyler en Seb. Maar als een rodelongeluk letterlijk alles op losse schroeven zet weet ze ineen niet meer wat goed is voor haar en haar gezin.

De schrijfstijl van Jill mansell is warm, sfeervol, vermakelijk, vlot en er is een mooie balans tussen luchtig en serieus, zonder dat het verhaal ergens te zwaar is. Als je eenmaal aan het lezen bent dan blijf je lezen, maar bij dit verhaal kon ik het ook soms wel iets te gemakkelijk aan de kant leggen. Het is geen verhaal waarbij je veel moet nadenken, het leest gewoon lekker vlot en gemakkelijk weg. De personages zijn goed uitgewerkt maar hier en daar had van mij persoonlijk wel iets meer diepgang toegevoegd mogen worden. Het verhaal was te eentonig op een aantal stukken. Desalniettemin, is het absoluut een fijne leeservaring geweest en is het een ideaal verhaal om op een druilerige, grauwe dag te lezen.

Meer recensies van HeavenLeighBooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!