De fluisteraar van Père-Lachaise / Lars de Brabander
Hoewel het een totaal ander verhaal was dan ik verwacht had heb ik van dit boek zeker genoten!
Het is het verhaal van Alphonse, een heel intelligente en trotse man die er op latere leeftijd heel bewust voor kiest om clochard te worden. Een man zonder bezittingen maar ook een man met een grote gave. Hij kan namelijk communiceren met de overledenen. Hij voert heel boeiende gesprekken met de vele bewoners van het kerkhof Père-Lachaise.
Het is een zeer mooie mengeling van fictie, historische feiten, vriendschappen en (verloren) liefdes. Het boek is een echte aanrader. Hoe het hele verhaal afloopt moeten jullie zelf maar ontdekken.