vijf vrienden gingen kamperen, toen waren er nog vier
Vijf vrienden gingen kamperen, maar toen waren er nog vier. Als je die titel leest dan wil je het boek meteen lezen. Maar eerlijk gezegd vond ik het tegen vallen. In het boek is elk hoofdstuk een vraag van een ondervraging die de vier vrienden Nolan, Abigail, Petra en John krijgen over de verdwijning van Maylee. En elk hoofdstuk (dus na elke vraag) krijgen ze alle vier het woord. Maar omdat dat door elkaar gaat is het soms verwarrend wie nou wat gezegd heeft. En kon je de precieze verhaallijn lastig volgen. Ik vond het persoonlijk ook niet heel fijn lezen. Het boek gaat dus over de vijf vrienden Nolan, Abigail, Petra, John en Maylee. Die met z’n vijfen gaan kamperen in het bos rondom Salvation Creek. Maar dan verdwijnt Maylee ineens. De vier vrienden wisten niet wat ze moesten doen en gingen Maylee zoeken. Toen ze haar na een paar uur nog niet gevonden hadden gingen ze naar de politie. Daar eenmaal aangekomen beantwoorde ze alle vragen over de verdwijning. Petra denk dat Maylee s ’nachts verdwaalt is. Nolan is er van overtuigt dat Maylee is opgegeten door een bigfoot. Abigail zegt dat Maylees vriendje John haar heeft vermoord. En John, die wil alleen maar een advocaat spreken. Door het verhaal heen kom je steeds meer te weten over de personages en wat er die avond gebeurde. Zoals ik eerder al had gezegd was het niet helemaal mijn stijl van schrijven. Maar het is zeker wel een erg spannend boek met steeds veel onverwachte gebeurtenissen. En een plottwist aan het einde. Als je van spannende boeken houdt kan je zeker dit boek wel lezen. Maar het is een andere manier van schijven.