Advertentie

Anders Roslund heeft dit boek opgedragen aan Börge Hellström, zijn dierbare collega en vriend die in 2017 overleed en waarmee hij de eerste twee boeken van deze serie schreef en andere. In het nawoord doet hij uit de doeken op welke manier zij de Zweedse en Scandinavische misdaadroman mee hebben helpen terug op de kaart te zetten, hoe hun samenwerking tot stand kwam en deze reeks met Piet Hoffman. Ewert Grens kennen we reeds uit hun eerdere boeken.
Dit is dus het derde boek in de reeks met de infiltrant Piet Hoffman, ook al was in het tweede boek beloofd dat dit niet meer ging voorvallen. Het maatschappelijk thema dat de auteur nu behandeld zijn mensensmokkelaars en bootvluchtelingen. We weten ondertussen van de nieuwsberichten dat dit een vreselijk gruwelijk thema is en toch word je weer maar eens geschokt. Het begint met de vondst van de 73 lichamen en dit is de start van een weerzinwekkend onderzoek. Wat deze vluchtelingen meemaken is hemeltergend en dit dan nog veelal ter eer en glorie van geld, veel geld, en nog meer geld. De auteur heeft hier een zeer indringend en realistisch beeld geschetst van de problematiek, je kan niet anders dan erdoor geraakt worden.
En het zou Roslund niet zijn of er is ook nog heel wat actie en spanning te bespeuren, en daar word je zeker op getrakteerd. Alles zit wonderwel goed in elkaar en alles past in het plaatje. Een goed geconstrueerde plot en het kan niet meer mis gaan.
De boeken van Roslund zijn altijd een feest en je steekt er altijd wat van op. De spanning en actie is top net zoals de plot en het verhaal. En het vierde deel in de serie is er ook reeds, kom maar op ermee, ik ben er klaar voor!

Reacties op: Actueel én spannend

115
Drie uur - Anders Roslund Roslund & Hellström
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners