Advertentie

De Spartathlon, wat een wedstrijd, onmogelijk lijkt het en toch slagen mensen erin om hem te volbrengen. Het is één van moeilijkste en meest legendarische loopwedstrijden op deze planeet. Een mythische wedstrijd tussen Athene en Sparta ook al is het decor niet altijd even mooi.
De Belgische Olivier Verhaege vond lopen saai en nutteloos maar omdat een teamsport hem niet verenigbaar leek met zijn baan begon hij er toch maar aan. In 2009 kreeg zijn maat het idee om iets zots te doen, een marathon lopen, en zo geschiedde 6 maanden later. Op een gegeven moment hoort hij het woord Spartathlon vallen en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. In de zomer van 2014 neemt hij zijn besluit en dan volgen er twee intense jaren van trainen. En eind september 2016 is het dan zover.
Verhaege vertelt zijn verhaal vanaf het prille begin van zijn loperservaringen tot zijn Spartathlon prestatie en erna. Het gros van het boek gaat over de tweejarige training naar deze toch wel heel straffe ultraloop. Dit proces is niet alleen interessant voor lopers maar kan je vanzelf gebruiken in het dagelijkse leven. Olivier geeft daar trouwens ook lezingen rond ivm zijn professionele carrière.
Het is een zeer boeiend verhaal en wat er ook mooi aan is, is dat de auteur met zijn beide voeten op de grond blijft staan en nederig is, hij komt absoluut als een integer man naar voor. Vertrouwen hebben en positief denken zijn zowat de sleutelwoorden, een spirituele houding in feite ook al wordt dit helemaal niet zo geformuleerd in dit boek. Je kan er alleen maar bewondering voor hebben.
Ik vond dit een geweldig en inspirerend boek. Respect!

Reacties op: Life is a marathon, not a sprint

4
Het hoofd weegt zwaarder dan de benen - Olivier Verhaege
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker