Sfeervolle beschrijvingen en warme karakters
Ik heb zo genoten van dit verhaal. Het is zo lieflijk en warm geschreven. Cassandra is de goedheid zelve en dat valt ook op bij anderen waardoor ze wordt geloofd en vertrouwt. Ze is niet uit op geld, maar ze wil gewoon weten wie haar vader en haar moeder waren. Alleen niet iedereen stelt het op prijs dat de waarheid over dit familiegeheim aan het licht komt en met een erfenis in het verschiet, raken motieven vertroebeld. Natuurlijk hangt er ook romantiek in de lucht. Cassandra heeft twee mannen die geïnteresseerd zijn in haar. Een charmante landheer en een vriendelijke dominee die zich beiden om haar welzijn bekommeren. Het wordt nog spannend als er iemand dood wordt gevonden. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en is zeer onderhoudend. Het is allemaal zo beeldend en gedetailleerd beschreven dat het geen enkele moeite kost om je in te leven. De ijzige kou in haar kamertje met laag plafond, de flikkerende gloed van fakkels bij aankomst bij het feest en de verborgen gaten in de weg naar Briarton Park waar een paard over kon struikelen. Zo maar wat details die misschien onbeduidend lijken, maar zoveel toevoegen aan de sfeer. Het verhaal speelt zich af in 1811, tegen de achtergrond van de Industriële Revolutie, maar dat komt slechts zijdelings aan de orde. Als je daar meer over wil lezen, raad ik haar roman De weversdochter van Amberdale aan.
Sarah Ladd did it again. Een heerlijke Regency roman met warme karakters, sfeervolle beschrijvingen en een vleugje mysterie. De brief van Briarton Park is een van de beste boeken van deze schrijfster.