Intriges op hoog niveau

Hemelse boeken Hemelse boeken
17 mrt 2021

Een grande dame is een intrigerend verhaal bedacht rondom echte gebeurtenissen. Het speelt zich grotendeels af achter de muren van het Witte huis tijdens de regeerperiode van president McKinley. Het vraagt heel wat inlevingsvermogen om zo’n verhaal te schrijven. Caroline Delacroix is de assistente van Ida McKinley; deze first lady heeft moeite met de rol die van haar verwacht wordt en Caroline helpt haar bij haar taken. In deel 1 maakten we al kennis met Caroline als kleine zus van Gray. Ze leek alleen goed in organiseren en kleding kopen, maar die talenten kan ze nu mooi inzetten in het Witte huis. Caroline geeft zich voor honderd procent, maar maakt zich ook zorgen om haar tweelingbroer Luke. Ik vond het frustrerend dat ze er niet dagelijks mee bezig was om hem uit de gevangenis te krijgen en dacht: ga naar die schuur waar zijn documenten liggen. Maar niets is wat het lijkt en de lezer moet er goed bij blijven om de ontwikkelingen te volgen. Het gaat om intriges op hoog niveau. Na de moord op de Italiaanse koning worden ook de veiligheidsregels in het Witte huis aangescherpt. Nathaniel Trask is ingehuurd om de beveiliging van de president te regelen. Een beetje tegen zijn wil en geen gemakkelijke taak. Hij is iemand van de regeltjes en komt er snel achter dat de aantrekkelijke Caroline zich niet overal aan houdt en meer te verbergen heeft. De karakters zijn gecompliceerd en dat maakt hen realistisch. Het is absoluut boeiend en goed geschreven en daardoor wil je liefst blijven doorlezen. Een geweldig verhaal vol spionage, politiek en geheimen met ondertussen een voorzichtig opbloeiende liefde.

Meer recensies van Hemelse boeken