Wat een ontluisterend boek!
De misdaden van Winnie zijn nog veel erger dan ik altijd heb gedacht. En Nelson houdt haar na zijn vrijlating de hand boven het hoofd, misbruik makend van zijn positie en tegelijkertijd een speelbal van anderen. je krijgt wel begrip voor wat de onderdrukking tijdens de Apartheid bij mensen teweeg bracht.
In Nederland staat Nelson Mandela nog altijd op een voetstuk, maar het wordt hoog tijd dat bijvoorbeeld de tekst over hem op Wikipedia flink wordt herschreven.
Het boek is uitstekend gedocumenteerd, waarbij de auteur ook toegang heeft gekregen tot de 'Coetsee collectie', een dossier aan de hand van afgeluisterde gesprekken. Daar geneert hij zich voor, maar het werpt wel een licht op hoe Nelson door Winnie werd gemanipuleerd en voorgelogen.
Ik moet er echt even van bijkomen.
Ik moet er echt even van bijkomen.