Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Volg je droom

hennie altena 11 juni 2024
Luisa MacGregor is een succesvolle tuinarchitecte. Maar door het vroegtijdig overlijden van haar man Reuben heeft ze nooit de gelegenheid gehad hun dromen te verwezenlijken; het ontwerpen van buurttuinen.
Ze krijgt een aanbod van een projectontwikkelaar; hij geeft haar de kans en de middelen om in het dorpje Collaton in Noord Engeland een stuk grond te ontwikkelen voor de buurtbewoners.
Eerst weigert Luisa maar na de kennismaking met het dorp en zijn bewoners gaat ze aan de slag.
Het blijkt een enorme uitdaging ; de buurtbewoners staan afwijzend tegenover dit project. Maar als ze zien hoe Luisa dit oppakt, raken ze ook betrokken bij dit project en nemen ze hun eigen ideeën mee.
De leraar Cas die de jeugd van het dorp sportgelegenheden aanbiedt; is een grote steun voor Luisa en ze krijgen een bijzondere band met elkaar waar tot meer leidt.
( .. hij probeert de jongeren een andere kijk op de wereld bij te brengen… hij wil dat ze vrienden maken en een gemeenschap vormen die elkaar helpt .. hij biedt ze een veilige haven).
Een van die jongeren die zich voor het project gaat inzetten, is Harper; een dwarse tiener, met een heftig verleden . Maar dit project raak haar ook.
Met zijn allen weten ze de tuin tot bloei te krijgen. Echter een heftige gebeurtenis maakt dat Luisa de tuin en de bewoners achter zich laat. Maar weet ze de weg weer terug te vinden naar het dorp en Cas?

Dit was het eerste boek van Sharon Gosling dat ik gelezen heb.. Ze heeft een prettige schrijfstijl en schrijft vanuit verschillende perspectieven . Op deze manier leer je de hoofdpersonen steeds beter kennen. Vooral het verhaal van Harper raakte me. ; een tiener met een heftig verleden; die slim is maar nooit de kans heeft gekregen om zich te ontwikkelen en nu die kansen ook aangeboden krijgt
“De vergeten buurttuin ”heeft alles wat een feelgood nodig heeft; een fijne setting; een hoofdpersoon die je raakt en het samen iets oppakken en tot uitvoering weten te brengen maar sluit de liefde ook niet uit.
Ik wil uitgeverij Zomer en Keuning en Hebban bedanken voor dit recensie exemplaar. Het was mijn eerste kennismaking met deze auteur. Haar andere titels gaan nu op mijn “wil ik lezen” plank.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van hennie altena

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?